Ga direct naar: Hoofdinhoud
Museum tijdelijk gesloten

Klok van porselein-biscuit

Adolf le Comte

1902

Dit soort klokken waren meestal onderdeel van een ensemble met vazen. Het Porselein-Biscuit wordt rond 1900 ontwikkeld en in 1902 geïntroduceerd op de Eerste Internationale Tentoonstelling van Moderne Decoratieve Kunst in Turijn. De kritieken zijn...

Objectgegevens

Titel
Klok van porselein-biscuit
Maker(s)
Ontwerper: Adolf le Comte
werkzame periode 1891 - 1940
Plateelschilder: G. van Heijenoort
Plateelbakkerij: De Porceleyne Fles - Royal Delft
1850 - 1921
Datering
1902
Plaats van vervaardiging
Delft
Afmetingen
Algemeen: h 21,2 × b 13,4 × d 5,6 cm
Opschrift
SignatuurVH (=monogram G. van Heijenoort)
MerkTL in (figuratief teken van een) flesje VH X (ingegrift, achterkant) invoerkaart: model: L 1 fabrieksmerknr.9
Deelcollectie
siervoorwerpen, decoratieve voorwerpen, oriëntatie in tijd of ruimte
Inventarisnummer
PDA 237
Standplaats
niet te zien in het museum
Wijze van verwerving
aankoop
Verwervingsdatum
1985
Creditline

Collectie Museum Prinsenhof Delft. Aankoop met steun van de Vereniging Rembrandt (foto Tom Haartsen)

Collection Museum Prinsenhof Delft. Purchase with the support of Vereniging Rembrandt (photo Tom Haartsen)

Heb je een opmerking?

Sinds 2024 is onze collectie digitaal. Nog niet alle gegevens in onze collectiedatabase zijn up-to-date. Heb je een opmerking over een omschrijving of zie je iets wat niet klopt?

Bezoekadres

Kantoor: Schoolstraat 7, Delft

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Op weg naar een nieuw museum

Museum Prinsenhof Delft is tijdelijk gesloten voor verbouwing en vernieuwing.

Tijdens de verbouwing nemen we onze bezoekers actief mee naar buiten. De collectie is op verschillende plekken te zien en activiteiten vinden plaats op andere locaties.

Blijf op de hoogte

Ga je akkoord met onze cookies?

Wij plaatsen functionele cookies om deze website goed te laten functioneren, analytische cookies om het gebruik van de website te kunnen meten, en marketing cookies om jouw ervaring op de website nog beter te maken. Meer informatie vind je in onze cookie- en privacyverklaring.