Go directly to: Main content
Opening times
11:00 - 17:00

Een Delftse faience olie- en azijnstel met bijpassende houder.

Drie Posteleyne Astonne

1700 - 1716

Olie- en azijnstel met houder, gedecoreerd met chinoiserie motieven.Het olie- en azijnstel bestaat uit twee peervormige geribde kannetjes met een oorvormig handvat en licht gebogen tuit en een geribde houder op vier pootjes met een getordeerd oor....

Object details

Title
Een Delftse faience olie- en azijnstel met bijpassende houder.
Maker(s)
Plateelbakkerij: Drie Posteleyne Astonne
1655 - 1803
Beheer plateelbakkerij: Pieter Gerritsz. Kam
werkzame periode 1700 - 1705
Beheer plateelbakkerij: weduwe Kam-van der Kloot
werkzame periode 1705 - 1716
Date
1700 - 1716
Materials and techniques
tinglazuuraardewerk
Place of origin
Delft
Dimensions
Onderdelen (1): h 14,4 × b 16,5 × Ø 8 cm
Onderdelen (2): h 14,6 × b 15 × Ø 8 cm
Onderdelen (3): h 7 × b 20 × d 12,7 cm
Inscription
SignaturePK (Pieter Gerritsz. Kam; weduwe Kam-van der Kloot)
Inscription'A' (op kan en binnenkant houder) 'O' (op kan 2 en binnenkant houder)
MarkPK / I (onderkant houder); PK I (onderkant oliekan); PK (onderkant azijnkan);
Collection
schenkkannen, schenkketels
Subject depicted
Chinees
Object number
PDA 3
Location
Not on display at the museum
Method of acquisition
schenking
Date of acquisition
1932
Credit line

Collectie Museum Prinsenhof Delft. Schenking van M.J.F.W. van der Haagen

Collection Museum Prinsenhof Delft. Gift of M.J.F.W. van der Haagen

Any comments?

Our collection has been online since 2024. The information in the database of our collection is not fully up to date yet. Please let us know if you would like to comment on a description or notice anything which is incorrect.

Address

Sint Agathaplein, Delft

Approximately 8 minutes walking distance from train station Delft

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Opening times

You are welcome to visit our museum. From Tuesday to Sunday, we are open from 11 a.m. to 5 p.m.

During school vacations we are also open on Mondays

Stay in touch