Go directly to: Main content
Museum temporarily closed

Snoekvormige terrine met deksel en onderschotel

De Witte Ster

1762 - 1772

Deze snoek is een ware blikvanger op een gedekte tafel. Dat is ook zeker de bedoeling van de Delftse plateelbakkers, die deze terrines maken volgens de mode. In de 17de en 18de eeuw wordt dineren steeds belangrijker en worden er bijzondere objecte...

Object details

Title
Snoekvormige terrine met deksel en onderschotel
Maker(s)
Plateelbakkerij: De Witte Ster
1660 - 1803
Beheer plateelbakkerij: Albertus Kiell
werkzame periode 1762 - 1772
Date
1762 - 1772
Materials and techniques
tinglazuuraardewerk
Place of origin
Delft
Dimensions
Onderdelen (terrine): h 7,6 × Ø 13,2 cm
Onderdelen (deksel): h 8,2 × Ø 10 cm
Onderdelen (onderschotel): Ø 20,5 × h 3,5 cm
Inscription
SignatureAK (Albertus Kiell)
MarkAK (figuratief teken van een) ster (onderkant terrine, achterkant schotel)
Collection
voedselbereiding
Object number
LM 289
Location
Not on display at the museum
Method of acquisition
aankoop
Date of acquisition
1910
Credit line

Collectie Museum Prinsenhof Delft. Bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Collection Museum Prinsenhof Delft. On loan from the Cultural Heritage Agency of the Netherlands

Any comments?

Our collection has been online since 2024. The information in the database of our collection is not fully up to date yet. Please let us know if you would like to comment on a description or notice anything which is incorrect.

Address

Office: Schoolstraat 7, Delft

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Towards a new museum

The Museum Prinsenhof Delft is temporarily closed for renovation and refurbishment.

During the renovation, we will accompany our visitors outside. The collection will be on display in new places, and activities will take place at other locations.

Stay in touch

Will you accept our cookies?

We use functional cookies to help our website work properly, analytical cookies to monitor use of our website, and marketing cookies to improve your experience of our website. For more information, please see our cookie and privacy statement.